Meisalfjellet-Eidshaugen

Dette er en flott tur for hele familien da den går i åpent terreng og har passende lengde. Litt bratt et lite parti mot toppen, men ellers en lett tur for de fleste. Dette er også en topptur med nydelig panorama utsikt over Langfjorden og Tingvollfjorden som kan motivere til flere turen for små og store.

Type tur: fottur
Lengde tur/retur: ca. 3,6km
Bomvei

Hvor starter turen?
Kjør rv 62 til Tiltereidet mellom Eidsvåg og Eidsøra. Straks etter nedstigning mot Eidsøra, ta til høyre og følg skilting til Meisalfjellet. Oppe ved veibommen følger man fjellveien videre. Den ca. 9km lange bomveien går i jevn stigning og har noen krasse svinger til man kommer opp til parkeringsplassen.

Turen starter ved et Turbotur-skilt ved parkeringsplassen. Man følger så stien oppover lia mot hyttene med Meisalfjellet i bakgrunn. Ikke følg traktorstien som starter like ved. Når man kommer helt opp til ei av hyttene tar man til venstre og finner stien igjen litt lengre bort. Der står det også et nytt Turbotur-skilt som viser stien. Videre kommer det en brattere etappe med noen svinger. Man følger stien opp til en stor varde som man ser på veien opp. Der er det fint å ta en liten pause før man går siste etappe mot toppen.
Når man har kommet opp på toppen og den flotte utsikten kommer til syne ligger varden med klippetanga mot venstre godt synlig.

Har man med større barn kan man også gå stien videre et stykke ned mot høyre der finner man en turtrimkasse på selve Eidshaugen og derfra nyte usikta over Eidsøra og fjorden.

Noe av turbeskrivelsen er hentet fra boka «Til topps i Nesset» av Hilde Toven.