Fra et fjellfolk til et annet

Vipps en tier til 12562! Inntektene fra "En tier for en tur 2016" går uavkortet til Nepal, der 8600 omkom i jordskjelv i fjor.
"En tier for en tur" - fra et fjellfolk til et annet er et prosjekt hvor Molde og Romsdals Turistforening, Den Norske Turistforening, Reis Nepal, Romsdal Reiseliv og Handel (Visit Åndalsnes) og Adcom samarbeider om å samle inn penger som går direkte til fjellfolket i Nepal. Dette er mennesker som har tilført fjellfolket her i Norge mye, både med opplevelser for de som har vært i Nepal på fjelltur, samt gjennom alle de 100 stiene som er restaurert og forsterket av sherpaer de siste årene i den Norske fjellheimen. Sherpaer fra Nepal har lagt ned mye arbeid for at det skal bli lettere for fjellvandrere å bl.annet gå Romsdalseggen, ta turen til Prekestolen, gå stien til Glittertind med mer.

I etterkant av jordskjelvene i Nepal 25. april 2015 har turismen stoppet opp, og den er landets viktigste inntektskilde. Midlene som samles inn går blant annet til gjenoppbygning av vandreruter, såkalte te-hus (Nepals svar på DNT-hytter) og kjøkkenhager brukt i forbindelse med fjellturisme i Nepal. Les mer på www.reisnepal.no. Pengene formidles uavkortet videre via aksjonen Reis Nepal i regi av Stiftelsen Varde.

Gjennom dette prosjektet oppfordrer Turistforeningen fjellvandrerne her i Norge til å gi tilbake ved å vippse en tier til 12562. Det er også mulig å betale inn på ordinær måte, til konto nr 1503 61 83133. Les mer på www.reisnepal.no.

PS. Alle som bidrar innen september blir med i trekningen av en fantastisk reise til Nepal, donert av Turkish Airlines og 3 Sisters Adventure Trekking!