Forholdene i fjellet ved hyttene våre

Foto: Hyttesamleren, Sveinung Mosnes

Våren er kald i år og det er derfor fortsatt mye snø i fjellet. Til ergrelse for noen og til stor glede for andre. Mange er spent på forholdene i fjellet og her en oppdatering fra forholdene rundt våre hytter.

Det er bart rundt Brandstadbu, og om en bærer skiene litt er det fortsatt muligheter for fine vårskiturer herfra.

Våren er kommet på Hoemsbu og det er fint og grønt rundt hytta nå. Det er finest å gå opp til Juratind fra den andre siden (Grøvdalen/Isfjorden), da det er midre rasutsatt. Det ser dog ut for at snøen i begge sidene opp Hoemsdalen stort sett har kommet ned, og det er meldt om fint skiføre. En må opp mot 800moh før en møter snøen.

Bomveien innover til Malmesetra er nå åpen og veien er bar. Dermed er det bare å ønske god tur innover til Feskarbua og Langdalsbu på beina. Det er noen snøflekker fortsatt i skyggepartiene, men det er ingen problem å gå over disse på beina. Husk å booke overnatting på Feskarbua på egen nettside: http://www.feskarbua.no/

Ved Måsvassbu er det bart akkurat rundt hytta. I lia opp fra Mittet er det stort sett bart, og så er det en del snø på flata bortover til hytta. Det går fint å gå på beina opp til hytta, selv om en går gjennom snøen enkelte steder. Det er fortsatt veldig fine skiforhold på fjelltoppene i området.

I området rundt Reinsvassbu kan "Hyttesamleren" Sveinung Mosnes melde om fine forhold. Flere bare flekker, fin snø å gå i, endel overvann, men 22.mai var det fortsatt trygg is på Reinsvatnet.

"Dette er en av de hyttene jeg har besøkt som jeg likte veldig godt. Plasseringen... der den ligger mellom spisse vestlandsfjell, snøsikre og lange vintre, og et matlager som har det aller meste en ønsker etter en lang dag på tur. Her er det til og med mulighet til å bake brød i vedfyrt ovn! Denne knøttlille, men koselige hytte har med andre ord alt en kan ønske seg".

Aursjøveien åpner normalt for trafikk omkring 1.juni. Det er allerede åpent for trafikk fra Litjdalen i Sunndalen og frem til bommen nord for Aursjøen. Torbudalen og Reinsvassbu er altså tilgjengelige for biltransport.

Skorgedalsbu er omgitt av fine fjelltopper som det fortsatt er fint legge skituren til. Det er fine skiforhold, bart på parkeringsplassen, og en akseptabel avstand å gå før ski kan tas på. Det er bart og fint å gå opp til Skorgedalsbu nå. Noen våte partier over myr, men en kan gå tørrskodd, i joggesko, opp til hytta uten problem. Der snøen akkurat har smeltet i området er det vått i terrenget.
I Moldemarka er stiene stort sett helt snøfrie nå og det er fint å gå. Rundt Storlihytta er det helt snøfritt. Legg gjerne turen forbi når du er ute og går i marka og kom med tilbakemeldinger på hvordan vi kan tilrettelegge uteområdet. Hva må til for at uteområdet mer attraktivt for deg? Send oss en mail mrt@dnt.no
Svartvassbu byr på flott vårskiturføre. Det er bart rundt hytta og det er bart et godt stykke oppover lia fra Isfjorden. På Svartvassbu finner du i år en StikkUT! post. God tur!
Vasstindbu har også fine vårlige forhold. Elva er stor, så den bør krysses over brua. Skiene trengs bare å bæres til dit en starter på oppstigninga. Det er fint å returnere via bekkedalen som kommer fra Melkallvatnet og ned til hovedelva. Derfra må en bære skiene igjen. Det meldes om fint slushføre nå når det er go'vær. Det er utsatt for blautskred i bratte og solpåvirkede områder, så her må en utvise normal varsomhet.
Denne teksten er sist oppdatert 27.mai