Folkefest på Storlihytta

Foto: Maria Holo Leikarnes

Ordfører Torgeir Dahl klippet snora da Molde og Romsdals Turistforening åpnet Storlihytta for folket igjen søndag 13. mars. Det vrimlet av folk og det var glade ansikter å se overalt. Folk er så begeistret over at det skal bli en aktiv bruk av Storlihytta igjen, og det er kjekt og motiverende for foreninga!

Mange startet turen på Holmarka med å besøke "åpen gård" der og hilse på dyra ute og inne i fjøsen, før turen gikk videre oppover til Storlihytta. Her var det offisiell åpning med taler av historiker Ola Gjendem, styreleder i MRT Mette Kamsvåg, nytilsatt daglig leder i MRT Maria Holo Leikarnes og ikke minst generalsekretær i Den Norske Turistforening Nils Øveraas. Øveraas kunne også gratulere med innvilget søknad fra Thon fondet, som er viktige midler for å få realisert MRTs tanker om bruken av Storlihytta. Dette skal igjen bli et attraktiv sted for folket å legge turen både i hverdagen og på helg.

Barnas Turlag hadde lagt tilrette for aktiviteter for barna utendørs, samt lesestund i regi av Fræna Folkebibliotek innendørs. Dugnadsgjengen stod for salg av mat og drikke, Pål Austnes rammet det hele inn med flott musikk, barna fikk møte Turbo, maskotten til Barnas Turlag og stemningen var magisk blant små og store. 

Dugnadsgjengen på Storlihytta har lagt ned en fabelaktig bra jobb og allerede omkring 150 dugnadstimer for å rydde og gjøre hytta klar til dagens åpning for folket. Her ønsker Barnas Turlag å tilrettelegge for aktivitet og ulike arrangement, seniorgruppa ønsker å bruke Storlihytta som sitt "klubbhus" og målet er at her skal folket føle seg velkommen og hjemme.

Vi gleder oss til fortsettelse og takker for dagens flotte arrangement og tur!

Skrevet av Sven Michaelis 4. april 2016