Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

3.1. 2018 Sesongstart for -Skredsøkerparken i Skorgedalen

Snøen er på plass i Skorgedalen, Raumaskisenter er i drift og skedsøkerparken også. Litt sent pga av et lite teknisk problem. Men når er det lagt tilrede for å trene for toppturer igjen!

Takk til Bjørn Kjetil for innsatsen!

Anlegget kan simulere skredsituasjoner med opptil 5 skredtatte.  Søkeutstyr skal man har med eller kan lånes ved Røde kors hytte ved skisenteret i begrenset antall. Ut over «automatisk» drift kan anlegget også brukes for å simulere spesielle søkemønster som RECCO-søk, trening av søkehunder eller søk med simulert vital-data. Anlegget kan lånes ut til spesielle treningsbehov til tindeveiledere, hjelpekorps eller forsvaret, tar gjerne kontakt med Røde kors i Rauma eller skisenteret (kontakt Bjørn Kjetil Krohn, mobil: 926 06 645).

Parken var gratis tilgjengelig for alle dagen rund uavhengig fra åpningstida fra skitrekket.

Vi håper at anlegget har bidratt til å øke sikkerheten i vinterfjellet også bidratt til å øke attraktiviteten ved Rauma skisenteret. MRT sin nyoppussa Skorgedalsbu ligger 15 min fra skianlegget. Hytten var en basis for skredopplæring i området i siste sesongen.

Vi håper at mange som skulle på topptur i området har benyttet seg av tilbudet og trent med utstyret sitt, slik at ferdselen i våre vakre fjell kan bli enda tryggere. 

I automatisk drift finnes det 3 innstillinger:

  • easy = 1 av 5 sendere blir aktivert
  • medium = 2 til 3 sendere blir aktivert, antall er kjent
  • expert= 1 til 3 sender blir aktivert, antall er ukjent

Ved treff med søkestang få du optisk og akustik signal fra anlegget, etter funn av siste enheten, ble signalet gjentatt 3 ganger.

Test deg selv hvor rask du klare å lokalisere sendere under snøen. 

OBS: Sendere skal bare lokaliseres og ikke graves ut!  

Der er ikke vanlige sendere som ligger under snøen, disse er spesialbygd og bare brukbar i forbindelse med parken.

Skrevet av Sven Michaelis 2. januar 2018