DNT Romsdal har kjøpt hytte ved Herjevatnet!

Herjevassbu er siste tilskudd i DNT Romsdals hytte- og rutenett.
Herjevassbu er siste tilskudd i DNT Romsdals hytte- og rutenett. Foto: Arnstein Salthammer Eide

Herjevassbu er ei hytte med unik beliggenhet! Hytta ligger ca. 50 meter fra Herjevatnet med nydelig utsikt til omkringliggende fjell og turområder.
 

Beliggenhet

Hytta ligger langs Romsdalstien. Fra parkeringsplass på Nysetra er det kun 3,1 km på opparbeidet og gruset tursti til hytta for sykkel, barnevogn etc. Oppkjørt skiløype vinterstid. I forbindelse med Norsk Fjellfestival 2020 åpnes "Diktarstien" rundt Herjevatnet. Flotte turmuligheter sommer og vinter. Gode fiskemuligheter og båt som tilhører hytta. Området er perfekt for både småbarnsfamilier, par og hytte til hytte-vandrere. Tarløysa er en flott topptur med gåavstand fra hytta. 

Hytta

Hytta er på 23 kvadratmeter og har enkel standard uten innlagt strøm og vann. Her er det 5 sengeplasser, et solcellepanel som sørger for leselys og en god vedovn sørger for at det blir raskt varmt selv på de kaldeste vinterdagene. Det er stue/kjøkken, et soverom og en gang, samt uthus med utedo og litt lagerplass. 

Herjevassbu vil være en hytte som passer godt inn i DNT Romsdal sitt rutenett.

En del av Romsdalstien

- Vi tenker på Herjevassbu som en del av Romsdalsstien, som har status som en såkalt signatursti. Med start fra Åfarnes og første overnatting i Herjevassbu blir det en femdagers fottur over til Grøvdalen og Isfjorden med tilsammen fem overnattinger i DNT-hytter. Skorgedalsbu, Måsvassbu, Svartvassbu og Vasstindbu er de andre hyttene til DNT Romsdal langs Romsdalstien, sier daglig leder i foreningen, Maria Holo Leikarnes.

Booking

- Vi har litt arbeid foran oss med å klargjøre hytta, men regner med at den skal være klar for de første gjestene i løpet av august. Som for alle andre DNT-hytter må besøkende booke seg inn på forhånd, og ta med lakenposer eller annet sengetøy. Forøvrig åpnes hytta med den tradisjonelle DNT-nøkkelen og vil kunne bookes som helhet, sier Maria Holo Leikarnes.

Foto: Arnstein Salthammer Eide
Flott utsikt mot Herjevatnet og Tarløysa.
Flott utsikt mot Herjevatnet og Tarløysa. Foto: Arnstein Salthammer Eide
Foto: Arnstein Salthammer Eide