Spørsmål og svar før din neste hyttetur

Nå er det viktig at du forhåndsbestiller hytteoppholdet ditt og setter deg godt inn i retningslinjene for hyttebesøket før du drar.
Nå er det viktig at du forhåndsbestiller hytteoppholdet ditt og setter deg godt inn i retningslinjene for hyttebesøket før du drar.

På grunn av korona-situasjonen er det nå viktige endringer knyttet til besøk på DNT Romsdal sine hytter. Vi har oppsummert en del spørsmål og svar som det er naturlig at du lurer på. Vi håper svarene vil gjøre det enklere for deg å forstå de nye retningslinjene og at du opplever det som trygt å bruke tilbudet vårt fremover.

Hva blir annerledes på hyttene?  

Frem til nå har vi sagt at det alltid er plass på hyttene og at ingen ble avvist. Slik blir det ikke i sommer. Alle som skal bo på hyttene våre MÅ bestille i forkant. På selv- og ubetjente hytter er det ikke mulighet for drop-in, dagsbesøk eller å låne do om man er på tur i området rundt hytta.  

Er det trygt å bo på DNT Romsdal sine hytter?  

Smittefaren er liten med tiltakene vi nå iverksetter. Vi åpner forsiktig opp i samråd med smittevernmyndighetene. Vi forutsetter at alle som drar på tur overholder de gjeldende retningslinjene fra Folkehelseinstituttet. 

Hvilke konkrete tiltak innføres? 

Det blir hengt opp informasjon til besøkende på hyttene. På selv- og ubetjente hytter vil det til enhver tid være håndsprit tilgjengelig. Besøkende må ha med seg sengetøy vasket på 60 grader. Lakenpose eller sovepose er ikke lov. Der hvor det ikke kan gjennomføres rutinemessig renhold av hytter mellom besøkene skal det være tre dagers karantene mellom hvert besøk, derfor kun helgeutleie i mai og juni. I bookingsystemet kan man bestille kun 2 netter. Om du ønsker 1-2 dager ekstra, ta kontakt på dntromsdal@dnt.no.  

Fylles hyttene opp av enkeltpersoner eller bestiller man hele hytta?  

På selv – og ubetjente hytter bestiller man hele hytta for et reisefølge på inntil fem personer. Et reisefølge består av maksimalt fem personer, unntatt for personer som lever sammen til daglig. Det er lov med flere hvis alle er fra samme husstand. 

Hvor forhåndsbestiller jeg hyttene?

Du kan bestille hyttene fra denne siden, eller søke dem opp på ut.no og bestille dem via bestillingsknappen der.

Må jeg våre medlem for å bestille et eksklusivt hytteopphold i mai og juni?

Ja, du må være medlem for å kunne forhåndsbestille opphold på hyttene i mai og juni. Du melder deg enkelt inn her. Det svarer seg fort å bli medlem hos oss, da du får gode medlemsrabatter. I tillegg støtter du arbeidet vi gjør med å tilrettelegge for friluftsliv på fjellet og i ditt nærområde. 

Kan man bare booke hyttene i helgene?

I mai og juni vil det bare være mulig å booke plass i helgene. Lengre opphold i mai og juni kan avtales direkte med DNT-Romsdal på e-post eller telefon. Du må bo på hytta i minst to dager, og det er maksimalt lov å ha ei hytte i fire dager på grunn av at hyttene skal stå tomme i tre dager mellom hvert besøk. 

Hva koster det å bestille hytta?

Det er en fastpris per døgn på hyttene. Man betaler ikke per person. Denne prisen kan variere fra hytta til hytte og gjelder for hele gruppen som bestiller hytta.

Det er viktig med grundig rengjøring etter hvert hyttebesøk. Alle gjester må følge retningslinjer for renhold som det informeres om på hver enkelt hytte.
Det er viktig med grundig rengjøring etter hvert hyttebesøk. Alle gjester må følge retningslinjer for renhold som det informeres om på hver enkelt hytte. Foto: Mari Stephansen

Hva må jeg ta med utover det jeg vanligvis har i sekken?  

Planlegg håndhygienetiltak ute og på tur. Ta gjerne med deg våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon, selv om det skal være tilgjengelig på hytta. Ha med deg egne søppelposer og ta med søpla hjem. Bor du på en selvbetjent hytte med matlager – ta kun på det du skal ha selv, ikke noe annet.  

Hvordan sikrer dere hygiene på soverom?  

De som har bestilt selv – eller ubetjent hytte må ta med seg eget sengetøy vasket på minst 60 grader. Sovepose og lakenpose er ikke tillatt. 

Blir det tilsyn ved hyttene? 

Alle hyttene skal ha tilsyn før åpning for å fylle på viktige artikler som papir, såpe og hånddesinfeksjon.  Vi ser på muligheten for hyttevakter i juli og august på mange av hyttene. 

Hva med sikkerheten til de som kommer sent på kveld? 

Vi tror mange alt har fått med seg at vi stengte ned all vår virksomhet i midten av mars, i likhet med resten av samfunnet. Norges største turportal UT.no har hatt en rød varselmelding med tydelig signal om at det er unntakstilstand også i friluftslivet. Meldingene vi har fått fra turområder og hytter, vitner også om at har vært lite folk ved hyttene våre. Vi vil gjøre det vi kan for å informere i forkant slik at det ikke er tvil om hva som gjelder. De som likevel legger ut på tur uten å bestille plass på hyttene våre, må ta ansvar for å ha med seg telt. 

Er det lov med telt utenfor hytta? 

Det er ikke lov å telte utenfor en selv- og ubetjent hytte, disse er forbeholdt de som har booket hytta. Sett opp teltet i forsvarlig avstand fra hytta og ikke gå inn i hytta eller bruk toalettene. 

Når kan jeg bestille sommerferien min på hyttene?

Vi jobber iherdig for å også få på plass sommersesongen 2020. Her håper vi å komme tilbake med mer informasjon i løpet av mai.