Føremelding DNT Romsdal - påske 2019

Måsvassbu fredag 5. april 2019.
Måsvassbu fredag 5. april 2019. Foto: Ina Bergsbak

Oppdatert 17.04.2019

Det er strålende skiforhold mange steder i Romsdalsfjella og hyttene er klargjort for påskegjester! Ved kalde netter er snøen knallhard på formiddag, men utover dagen vil sola varme snøen til "påskeføre".

Langtidsvarsel for Måsvassbu 16.04.19.
Langtidsvarsel for Måsvassbu 16.04.19. Foto: Yr.no

Skorgedalsbu

Fortsatt fint skiføre fra parkeringsplassen i Skorgedalen, selv om snøen smelter rundt hytta og oppe i lia. Skorgedalsbu er blitt selvbetjent og fylt opp med proviant og 3 soverom pluss et hunderom er tilgjengelig for forhåndsbooking. Skarven og Smørbotntid byr på flott skiføre og det er fine skiløyper  i Ljøsådalen. Rauma Skisenter stengte 16. april p.g.a. lite snø.

Vasstindbu

Man må regne med å bære skia noen steder fra Vistdalsheia, men opp lia mot hytta er det bra med snø og området byr på flotte skimuligheter i påska med fjellski eller toppturski. Senger i hovedhytta kan bookes på forhånd.

Reinsvassbu

Veien opp Litledalen mot Aursjøen er brøytet og vil være åpen hele påsken! Det blir derfor muligheter for en fantastisk påske på Reinsvassbu med lett adkomst og flotte skiforhold! Fra Holbuvatnet er det ca. 8 km til Reinsvassbu. Alle vann er regulert og det er ingen kvistede løyper, så alle må her ta egne veivalg. Følg "Aursjøvegen" på facebook for oppdatert info.

Feskarbua/Langdalsbu

Det har vært kraftig snøsmelting på Skaret siste ukene og det blir ikke lenger kjørt spor innover dalen. Kafèen på Langdalsbu er dermed stengt for vinteren og ønsker du å ta turen til Feskarbua må du belage deg på varierende forhold. Truger er kanskje den beste løsningen. 

Måsvassbu

Bildet over er tatt 6. april. Hytta er klartgjort for påske og det vil være hyttevakter som ønsker deg velkommen gjennom hele påska. Vi anbefaler å gå fra Øvre Kavli i Isfjorden eller fra Dale, Mittet. Fra Dale er det brøytet inn til Ellingsetra hvor det er parkeringsmuligheter. Bomvei kr. 50,- (Vipps eller kontant). To rom med totalt åtte senger er tilgjengelig for booking i påska.

Svartvassbu

Flotte skiforhold i området rundt Svartvassbu, som toppturer til f.eks. Juratind, Helvetestind, Nyheitind og Sjøvdøla. Skiføre nesten helt fra bilen i Grøvdalen. Men vær obs på skredfaren sent på dagen. Ta egne vurderinger og hold deg oppdatert på www.varsom.no. Senger i sikringshytta kan bookes.

Brandstadbu

Fortsatt mulighet for flotte toppturer i Øksendalen, f.eks. Fløtatind eller Litlskjorta. Snøgrensa ligger litt oppe i lia over hytta. Alle 8 senger er tilgjengelig for booking, så vi anbefaler at du reserverer på forhånd.
​​​​​​​

Hoemsbu

Hytta er stengt t.o.m. 28. april. Da vil Hoemsbu åpne for større grupper som forhåndsbestiller. 1. juli åpner sommersesongen for den selvbetjente hytta.

​​​​​​​