Kjøp medlemskap for 2019!

Reinsvassbu.
Reinsvassbu. Foto: Sveinung Mosnes

Er du DNT-medlem? Kanskje du vil bli? Vi vil gjerne ha deg med på nye friluftseventyr i 2019!

Norge og ikke minst Romsdal har et utrolig spenn i terreng, natur og muligheter for friluftsaktiviteter. Du finner noe som passer for deg, uansett hvilken turerfaring du har - eller ikke har.  Friluftsliv krever svært lite av deg og gir deg et stort utbytte både fysisk og psykisk. Friluftsliv er like mye turen du tar på en sti der du bor eller vandring på en øde sti høyt til fjells, til padling langs kysten og stisykling.

TUR er en viktig del av hverdag og fritid for stadig flere. I jubileumsåret 2018 ble 315 000 barn, ungdommer, seniorer og voksne medlemmer i DNT. Nesten 3400 av disse er medlem i Molde og Romsdals Turistforening.

– Det er så gøy å se at stadig flere tar steget, snører på seg fjellstøvlene og tar turen ut. Alle som melder seg inn er med på å støtte arbeidet vi gjør på fjellet, i skogen, ved kysten og i nærmiljøet, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang. 

T-er maler seg ikke selv

Går du på en sti i Norge, er sjansen stor for at den er er merket av en frivillig i DNT. DNTs medlemsforeninger og deres frivillige skilter, varder, maler og vedlikeholder over en million røde T-er langs 20.000 km sommerruter. Det gjør seg ikke selv.

– Dugnadsinnsatsen er ryggraden i DNT og noe vi ikke hadde klart oss uten. Dugnad er også å være turleder, organisere arrangementer som Kom deg ut-dagen eller annet administrativt arbeid som søknader og rapporteringer. Alt er like viktig for at vi skal kunne opprettholde et så godt tilbud som vi har, over hele landet, sier generalsekretæren. 

DNTs frivillige la ned over 800 000 dugnadstimer i 2017. Det er et enormt høyt tall. Omregnet tilsvarer dette 93 personer som jobber gratis hver eneste time, hele året, for å legge til rette for at andre skal få naturopplevelser for livet.

Støtt gjennom medlemskap

Vedlikehold av nærmere 550 DNT-hytter over hele landet blir også i stor grad gjort ved hjelp av dugnadsinnsats. Alle kan bruke hyttene. Men er du medlem, støtter du arbeidet for at tilbudet skal bestå, og det blir billigere for deg å bo og spise på hyttene. 

Til sammen har DNT et landsdekkende tilbud for alle hele året. Er det noe å lure på? Bli med DNT ut!


Foto: Martin Gjellestad

Skrevet av Arnstein Salthammer Eide 5. november 2018