Posten hedrer DNT med frimerke av Svartvassbu

Posten Norge offentliggjorde de nye frimerkene på DNTs landsmøte i Oslo lørdag 9. juni. MRTs representanter fra vesntre: Arnstein Salthammer Eide, Maria Holo Leikarnes og Marit Holen.
Posten Norge offentliggjorde de nye frimerkene på DNTs landsmøte i Oslo lørdag 9. juni. MRTs representanter fra vesntre: Arnstein Salthammer Eide, Maria Holo Leikarnes og Marit Holen. Foto: MARIUS DALSEG SÆTRE

– Det oser frisk luft og fri natur av frimerkene vi gir ut for å hedre Den Norske Turistforening. De får fram mangfoldet i foreningens aktiviteter, sier frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten i en pressemelding.

De fire frimerkene er designet av Madeleine M. Karlstrøm. De viser kajakkpadling i Vesterålen, vandrere på vei mot Fannaråki i Sogn og Fjordane, Gråhøgda på Venabygdsfjellet i tillegg til MRTs hytte Svartvassbu.

– Til hundreårsjubileet i 1968 hadde frimerkeserien bare motiver av fjell. Jeg er glad for at vi gjennom årets jubileumsfrimerker speiler det mangfoldet som preger DNT i dag, samtidig som vi viser fram det som er kjernetilbudet vårt – nemlig hytte- og rutenettet. Vårt mål er å inspirere og legge til rette for å få hele Norge ut på tur, sier generalsekretær Nils Øveraas i Den Norske Turistforening.

Frimerkene har valør Innland (14 kroner) og Europa (18 kroner), og kan brukes på vanlige brev og postkort. De er i salg fra fredag 15. juni.