Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

ENDELIG ER PÅSKEN HER OG UNGE STRØMMER TIL PÅSKEFJELLET!

Foto: DNT

Ferske tall viser at godt og vel én av fire nordmenn planlegger påsketur til fjells. Blant den yngre garde er tallet enda høyere: Hele 44 prosent av de mellom 18 og 22 år planlegger fjelltur denne påsken.

Undersøkelsen viser at ungdom generelt er glade i fjellet: Hele 64 prosent av de under 22 år sier de planlegger en eller flere turer på fjellet i år. Det er med andre ord ingen grunn til å tro at fjelltur og friluftsliv vil gå ut på dato med det første.

Undersøkelsen er utført av Opinion på vegne av DNT og Røde Kors. 
– Det er veldig kult at så mange unge skal til fjells i påsken! Det overrasker meg ikke, for det finnes så mange bra tilbud. Man kan gå fra hytte til hytte med venner, eller bo fast på en hytte - ha fine dager ute og komme inn til et varmt og koselig krypinn på kvelden, sier Johanne Grue Reiten, leder i DNT ung.

MRT hytter klare for påsketuristene
Daglig leder i Molde og Romsdals Turistforening (MRT) sier at det er en enorm innsats som legges ned for at MRTs hytter skal være klar til påsketuristene, og det aller meste gjøres av frivillige. For å nevne noen tips til påskeutfluktene har Måsvassbu hyttevertskap hele påsken, så her kan man komme til en god og varm hytte. Skorgedalsbu fikk innlagt strøm i 2016, og er en lett tilgjengelig hytte for barnefamilier med fine turområder og muligheter for lek i snøen. I tillegg er hytta fin for de som ønsker å gå på toppturer. Brandstadbu har fått installert solcellepanel rett før påske og passer perfekt for toppturentusiastene.

Fjellvett i påsken
DNT og påskefjellet hører sammen som kjeks og sjokolade i en Kvikk Lunsj. Langturer, dagsturer, hytte til hytte-turer eller toppturer. Været i fjellet endrer seg dog raskt og det er viktig å være forberedt på all slags vær, samt tenke sikkerhet i tilknytning til skred, sier Leikarnes.

Går mot tidenes fjellpåske 
Det er ifølge værmeldingene klart for skikkelig påskestemning i Romsdalsfjellene, i solveggen med appelsin, kvikk lunsj og kakao, med eller uten ski på beina. Snømengdene som ligger over såpass store område i år, er ikke selvsagt og bør utnyttes: Våre hyttevertskap forteller at de ikke har hatt så flotte forhold i fjellet på over tjue år, så oppfordringen fra oss er enkel: Grip muligheten og sikre deg den gode gammeldagse påskestemningen om det så er med en lang eller kort skitur, hopprenn, påskeeggjakt eller krim og appelsin i hytteveggen, sier DNTs generalsekretær Nils Øveraas.  

Start gjerne påsketuren på UT.no. Der finner man oversikt over alle DNT hyttene, samt mange beskrivelser av ulike turer. Kos dere i fjellet, vær godt forberedt og følg fjellvettreglene. MRT hyttene ligger der og venter – hjertelig velkommen og riktig god påske!

Foto: Marius Dalseg