Kom deg UT søndag 2. september

Foto: Sindre Nicolai Aker

I 2018 feirer DNT hele 150 år og dette feires med blant annet Kom deg UT-dagen over hele landet søndag 2. september!

De fleste av DNTs 57 medlemsforeninger er klare til feiring med varierte tilbud; bursdagsleker, natursti, bålkos, konkurranser, turer og mye mer. I Romsdal arrangerer MRT hele 4 arrangement!

FRÆNA: KOM DEG UT-DAGEN, LANGVATNET, KL. 12-15

NESSET: KOM DEG UT-DAGEN OG #NATTINATUREN, RAUDSANDVATNET, KL. 11-15

RAUMA: KOM DEG UT-DAGEN, SELSETERVATNET, SKORGEDALEN, KL. 11-14

SANDØY: DEN STORE FJÆREDAGEN,SKEIDSVOLLFJÆRA, KL. 11-15

Kom deg UT!

Startet i Oslo

Det var Turistforeningens "far", Thomas Heftye, som 21. januar 1868 samlet et knippe utvalgte på Sarabråten i Østmarka i Oslo og dannet foreningen.  

- Å gjøre det enkelt og rimelig å drive et allsidig friluftsliv var målet tilbake i 1868, noe vi har som rettesnor den dag i dag. Heftye visste hva han drev med, for i dag er friluftslivet noe av det mest populære man kan holde på med, sier Kjøll.  

Dette bekreftes blant annet av rekordvekst i antall DNT-medlemmer: I 2017 passerte foreningen 300 000 medlemmer, noe som var en vekst på 6 prosent mot året før.

Lett tilgjengelig og lav terskel

Kom deg ut-dagen er Norges største søndagstur, og gikk for første gang av stabelen i september 2006. Målet med dagen er å gi en smakebit på alt det spennende man kan oppleve i naturen. På Kom deg ut-dagen får man mulighet til å møte andre barnefamilier, leke, lære og teste ut aktiviteter, som skøyting, skigåing og natursti. 

DNT ønsker at flest mulig skal oppleve gleden ved å være ute og vil inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve en fin og sosial dag i naturen. Derfor ønsker vi å gjøre arrangementene lett tilgjengelig, for å nå flest mulig. I Norge er vi så heldige at vi har kort vei til nærmeste naturområde, men det er ikke alle som er klar over hvor enkelt det er.