Ungdomstur over Romsdalseggen

Fellestur

Dato
12. juli 2018 kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Arrangører
DNT ung Romsdal, Molde og Romsdals Turistforening
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Raumas perle – flott tur, fantastisk utsikt og fint terreng å gå i.

Vi starter turen helt på kanten mot Romsdalen, ned over Halsaskaret og opp til Mjølvafjellet, hvor det er et bratt parti som er sikret med kjetting. Like før toppen av Mjølvafjellet passerer vi Romsdals høyest liggende bjørk, som klorer seg fast helt på kanten. Etter bjørka legger terrenget seg, og stien følger et stykke til venstre for ryggen ut til Aakesvarden som står helt på kanten mot Romsdalen. Herfra er det en markert egg som leder ned mot Mjølvaskaret, med en luftig passasje over til Høgnøsa. Fra Høgnøsa går stien ned en rygg til høyre og så videre ned eggen til Nesaksla, der det er ei steinhytte. Fra Nesaksla er det tydelig og godt merket sti ned. De bratteste partiene har ei trapp som er som et kunstverk i stien der den slynger seg nedover.

Ta turen utom utsiktspunktet Rampestreken i stål som gir deg en luftig opplevelse. Fra Nebba og ned til Åndalsnes er det laget en egen sti av stålkonstruksjoner.

Mer info her.

Transport

Møt opp på festivalkontoret for felles buss inn til Venjesdalen.

Ta med

Gode fjellsko, niste og drikke

Ungdomstur over Romsdalseggen

Raumas perle – flott tur, fantastisk utsikt og fint terreng å gå i. Vi starter turen helt på kanten mot Romsdalen, ned over Halsaskaret og opp til Mjølvafjellet, hvor det ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Ann-Mari Ulset