Dagskurs skred for ungdom, 13-26 år

Kurs

Dato
7. februar 2021 kl. 08:00
Alternative datoer

13. desember 2020
7. februar 2021
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skredkurs,
Arrangører
DNT fjellsport Romsdal, DNT Romsdal , DNT ung Romsdal
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)

Formålet med kurset er å gi ungdom, 13 - 26 år, grunnleggende praktisk kunnskap knyttet til å håndtere terreng i vinterfjellet ved å gjenkjenne og identifisere heng og fjellsider som er brattere enn 30 grader. Dette inkluderer enkle tiltak for å forholde seg til, omgå og unngå å bli eksponert for skredfare.

Kurssted 13. desember 2020: Sunndalen
Kurssted 7. februar 2021: avhengig av forholdene

Det anbefales at du er kjent med å bruke ski beregnet for toppturer, men vi har ikke noe krav til ferdigheter på ski. Kurset gir en introduksjon til skredfaget slik at du som deltar får en god base å bygge videre på. Vi er ute på tur hele dagen og fokuserer på å kjenne igjen potensielt skredterreng, gode ferdselsrutiner i skredterreng og innføring i bruk av sender/mottaker (skredsøker).

Målgruppe

Ungdom 13 - 26 år. Det passer for skiløpere som ferdes der snøskred kan forekomme, som ved toppturer på ski og skikjøring utenfor løypene. Randone, Telemark og SplitBoard.

Utstyrskrav

Alle deltakere stiller med/eller utstyres med spade, søkestang, sender/mottaker, grunnleggende førstehjelpsutstyr, liggeunderlag, vindsekk og vinterklær. Deltagere må ha ski som egner seg for nedkjøringer og må ha feller til.

Kursavgiften er 
300 kr medlemmer av DNT Romsdal/DNT
500 kr for ikke-medlemmer

Kurssted 13. desember: Sunndalen
Kurssted 7. februar: avhengig av forholdene

 

Dagskurs skred for ungdom, 13-26 år

Formålet med kurset er å gi ungdom, 13 - 26 år, grunnleggende praktisk kunnskap knyttet til å håndtere terreng i vinterfjellet ved å gjenkjenne og identifisere heng og fjellsider som er ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Sven Michaelis