Søndagstur til Trolltindan (Eide)

Fellestur

Dato
30. august kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Ryggtravers
Arrangør
DNT Romsdal
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)

Denne søndagen drar vi på fellestur med turkomitéen til Trolltindan mellom Elnesvågen og Eide. Trolltindan er ryggtraversen man ser over og bak det populære turmålet Trollkyrkja.

Vi kjører til turparkeringa for Trollkyrkja og følger turstien nordover inn Trolldalen nesten helt opp til Trollkyrkja. Her tar vi av mot øst og følger tråkk opp på platået under Stordalstinden. Deretter bøyer vi av nordover igjen og opp ura til søkket øst for Trolltindan. Her tar vi fatt på selve Trolltindan-traversen mot vest som er en kort tindetravers over Trollkyrkja. Traversen er flott og spennende med fin utsikt over store deler av Hustadvika. Enkelte steder litt utfordrende med lett klyving i korte passasjer. Etter traversen følger vi ryggen ned sørover og kommer ned i Trolldalen igjen fra motsatt side av hvor vi gikk opp. Deretter stien tilbake til parkeringen.

Vi kan anta at turen vil ta omkring 5-6 timer. Den er ikke spesielt krevende, men turen langs traversen er noe eksponert og krever at man er trygg i bratt og noe utsatt fjellterreng. Påmeldte vil bli kontaktet for nærmere avtale om møtested og tid.

Søndagstur til Trolltindan (Eide)

Denne søndagen drar vi på fellestur med turkomitéen til Trolltindan mellom Elnesvågen og Eide. Trolltindan er ryggtraversen man ser over og bak det populære turmålet Trollkyrkja. Vi kjører til turparkeringa ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Knut Opdal