Avlyst Fellestur på Romsdalstien - DNT SignaTUR

Fellestur

Fra dato
26. juni kl. 09:00
Til dato
30. juni kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Signatur, Romsdalfjella
Arrangør
DNT Romsdal
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Avlyst pga covid-19.

Velkommen på fellestur på Romsdalstien - en vandreopplevelse for livet!

Romsdalstien starter ved Romsdalsfjorden i vest, gjennom frodige daler og over noen av de de mest majestetiske fjelltoppene i Norge. Fra Skorgedalsbu i skogsterreng til Vasstindbu på 1190 m.o.h. Dagsetapper fra 3 til 6 timer gjør turen overkommelig for de fleste, selv om det er til dels krevende terreng, med stein og mange høydemeter.

DAG 1: Vi møtes på fergekaia på Åfarnes, hvor turen starter. Dagens etappe går til Skorgedalsbu. God sti oppover lia til Myrsetsetra og Herjevatnet. Nordvest for Herjevatnet skilt til Skorgedalen. Herfra på opparbeidet turvei som går over til sti, umerket/delvis vardet fram til Nesskaret. Turen videre går gjennom skog ned mot Selseterdalen i retning Nygardstølen. Derfra langs østsida av Selsetervatnet fram til elveosen og helårsbrua sør for vatnet. Skorgedalsbu ligger på en høyde, Kjerringhaugen syd for Selsetervatnet. Lengde: 14,5 km.

DAG 2: Fra Skorgedalsbu til Måsvassbu. Turen går over elva fra Selsetervatnet. Forbi Fuglehaugen hyttefelt langs T-merket sti på nordsida av Ljøsåa. Nordøstover til Nordvikstølen der elva krysses. Videre på tydelig sti på sørsida av elva gjennom småskog med noe myr. Fine kulper og fosser før Ingridsetra. 6,5 km fra Skorgedalen til Ingridsetra. Stidele til Måsvassbu og Indre Breivika her. Fra stidelet nordover til Såteskaret og Såtevatnet som rundes på nordsida. Så østover i lett terreng til Måsskaret med stidele til Måsvassbu og Skrokken. Lengde: 14 km.

DAG 3: Fra Måsvassbu til Vasstindbu. Fra Måsvassbu nordøstover forbi sikringshytta og stidelet til Langdalen. Videre forbi stikrysset til Hen (Isfjorden) og østover opp lia inn til Mørkvassbotn nord for Klauva. Stien krysser elva før Mørkvatnet. Videre opp en bratt, grov ur til Mørkvasskardet nesten 1000 moh. Ned og rundt Falkhammaren og til nordenden av Kjøvdalsvatnet. Elveoset steingås lett i nordenden av vannet. Stidelet til Kavli gjennom Kjøvskardet passeres. Stien svinger seg meget bratt opp i grov ur i fjellsida nord for Vasstindan. Denne lia er krevende med tildels løs stein. I 1140 meters høyde dreier vardingen østover fram til hytta som ligger på bandet mellom Vasstindan og Kalvgjeltinden. Flott rundskue fra hytta, særlig solnedgangene er praktfulle. Lengde: 9,6 km.

DAG 4: Vasstindbu - Svartvassbu er dagens etappe. Litt øst for Vasstindbu tar stien bratt nedover ura mot Horndalen. Etter hvert slakere og over bekken fra Melkallvatna like ved stikrysset til Vistdalsheia. Litt kronglet sti vestover til Visa som steingås nord for Slenesvatnet. Svak stigning østover til det etter hvert går meget bratt opp mot ryggen til Styggeværshaugen. I ca. 900 m høyde dreier ruta nordover og opp på fjellryggen. Ruta går helt oppe på ryggen som dreier mot sørøst i 1100 meters høyde og krysser over til Nordre Gråfjell. I finvær kan en avstikker langs ryggen til Søndre Gråfjell og Helvetestinden gi en fin opplevelse. Fra Nordre Gråfjell slynger stien seg ned ryggen mot sørsørøst i ur, over en liten haug før stikrysset mot Meringdalen og Grøvdal like ved den østligste hytta (sikringshytta). Hovedhytta ligger lengre nede mot vannet. Lengde: 6,6 km.

DAG 5: Svartvassbu til Isfjorden. Fra sikringshytta på Svartvassbu skrår stien sørover forbi stidelet til Meringdalen og Vasstindbu og opp over toppen av Svartevasshøgda med nydelig utsikt. Bratt nedover, etterhvert langs bekken ned mot Nyheia. I skoggrensa dreier stien mot øst i grov ur ned til elva. Her steingås elva fra Hoemsskaret. Videre på god sti ned skogkledd li ned til Rabben med parkeringsplass. Turen avsluttes med en felles middag i Isfjorden.

Mer informasjon til de påmeldte.

Prisen dekker turledere, mat, transport i Isfjorden, overnatting og lignende.

Les mer om vår SignaTUR her

Fellestur på Romsdalstien - DNT SignaTUR

Velkommen på fellestur på Romsdalstien - en vandreopplevelse for livet! Romsdalstien starter ved Romsdalsfjorden i vest, gjennom frodige daler og over noen av de de mest majestetiske fjelltoppene i Norge. ...

Kontaktinformasjon: