Helgetur til Lodalskåpa, 2082 moh

Fellestur

Fra dato
1. mai kl. 12:00
Til dato
3. mai kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangører
DNT Romsdal, DNT fjellsport Romsdal
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)

Lodalskåpa (2082 moh) er en vårklassiker på ski. Den er en av to 2.000 meterstopper på Jostedalsbreen. Turen er lang og utfordrende, med klyving og kryssing av bre. 1400 høydemetere og en 50 graders bratt bakke må forseres før man kan sette beina på toppunktet. Der ventes en formidabel utsikt over Jostedalsbreen. 

Vi reiser i felleskap fra Molde fredag, reisetid ca 4 timer til Bødalssætra. Alt etter om veien til sætra allerede er brøytet kan vi kjøre opp eller må spenne på skia. Vi bor på hytte på Bødalssætra både fredag og lørdag. Lørdag må vi tidlig opp fordi turen kan ta 8-11t alt etter hvor mange utfordringer vi møter ved brekryssingen og toppstøtet. Retur til Molde på søndag.

Utstyr: Alle må ha med stegjern, isøks, klatresele, spade, søkestang, sender/mottaker. Utstyr kan lånes av DNT Romsdal. Angi ved påmelding hva du trenger. Ski som er egnet for bruk i bratt terreng (telemark, rando, splittboard). Husk også solkrem, solbriller, mat og nok drikke.

Hver enkelt sørger for egen frokost og matpakke / lunsj. Felles middag fredag og lørdag.

Vi samordner kjøring og reiser med færrest mulig biler.

Påmeldingsgebyr er et administrasjonsgebyr og dekker overnatting. Kostnader for reise og mat kommer i tillegg.

Helgetur til Lodalskåpa, 2082 moh

Lodalskåpa (2082 moh) er en vårklassiker på ski. Den er en av to 2.000 meterstopper på Jostedalsbreen. Turen er lang og utfordrende, med klyving og kryssing av bre. 1400 høydemetere ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Sven Michaelis
  • Inka Schmaus