NF Dagskurs skred alpint for ungdom, 13-26 år, Jordalsgrenda

Kurs

Dato
15. desember 2019 kl. 09:00 - 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skredkurs,
Arrangører
DNT Romsdal, DNT fjellsport Romsdal , DNT ung Romsdal
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Formålet med kurset er å gi ungdom, 13 - 26 år, grunnleggende praktisk kunnskap knyttet til å håndtere terreng i vinterfjellet ved å gjenkjenne og identifisere heng og fjellsider som er brattere enn 30 grader. Dette inkluderer enkle tiltak for å forholde seg til, omgå og unngå å bli eksponert for skredfare.

Det anbefales at du er kjent med å bruke ski beregnet for toppturer, men vi har ikke noe krav til ferdigheter på ski. Kurset gir en introduksjon til skredfaget slik at du som deltar får en god base å bygge videre på. Vi er ute på tur hele dagen og fokuserer på å kjenne igjen potensielt skredterreng, gode ferdselsrutiner i skredterreng og innføring i bruk av sender/mottaker (skredsøker).

Målgruppe

Ungdom 13 - 26 år. Det passer for skiløpere som ferdes der snøskred kan forekomme, som ved toppturer på ski og skikjøring utenfor løypene. Randone, Telemark og SplitBoard.

Utstyrskrav

Alle deltakere stiller med/eller utstyres med spade, søkestang, sender/mottaker, grunnleggende førstehjelpsutstyr og vinterklær. Deltagere må ha ski/brett som egner seg for nedkjøringer og må ha feller til. Kurset starte med litt teori og deretter topptur mot Åbittinden. 

Kursavgift: 300 kr (DNT-medlem) / 500 kr (ikke-medlemmer) 

Har du ikke spade, søkestang og/eller sender/mottaker? Ta kontakt så hjelper vi deg! DNT Romsdal har noen skredpakker til utlån. 

Instruktør for kurset er Ole-Morten Hestetun.

Kurssted: Jordalsgrenda, Nesset. Tur mot Åbittind.

Mer info om oppmøtetid og sted ved påmelding. Turleder tar kontakt for å avtale evt. samkjøring. 

Ikke DNT-medlem? Det koster bare 220 kroner å være medlem av DNT ung dersom du er 18 år eller yngre. For de mellom 19 og 26 år koster det 360 kroner. Du melder deg enkelt inn her HER. Medlemskapet gjelder da t.o.m. 31.12.2020.

 

NF Dagskurs skred alpint for ungdom, 13-26 år, Jordalsgrenda

Formålet med kurset er å gi ungdom, 13 - 26 år, grunnleggende praktisk kunnskap knyttet til å håndtere terreng i vinterfjellet ved å gjenkjenne og identifisere heng og fjellsider som er ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Ole-Morten Hestetun