Gratis Dagskurs skred. Skorgedalen

Kurs

Dato
16. februar kl. 09:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skredkurs,
Arrangører
DNT Romsdal, DNT fjellsport Romsdal , DNT ung Romsdal
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Formålet med kurset er å gi grunnleggende praktisk kunnskap knyttet til å håndtere terreng i vinterfjellet ved å gjenkjenne og identifisere heng og fjellsider som er brattere enn 30 grader. Dette inkluderer enkle tiltak for å forholde seg til, omgå og unngå å bli eksponert for skredfare.

Det anbefales at du er kjent med å bruke ski beregnet for toppturer, men vi har ikke noe krav til ferdigheter på ski. Kurset gir en introduksjon til skredfaget slik at du som deltar får en god base å bygge videre på. Vi er ute på tur hele dagen og fokuserer på å kjenne igjen potensielt skredterreng, gode ferdselsrutiner i skredterreng og innføring i bruk av sender/mottaker (skredsøker).

Målgruppe

Det passer for skiløpere som ferdes der snøskred kan forekomme, som ved toppturer på ski og skikjøring utenfor løypene. Randone, Telemark og SplitBoard. Nybegynnere eller erfarende. Instruktørerene tilpasser opplæringen.

Utstyrskrav

Alle deltakere stiller med/eller utstyres med spade, søkestang, sender/mottaker, grunnleggende førstehjelpsutstyr, liggeunderlag, vindsekk og vinterklær. Deltagere må ha ski som egner seg for nedkjøringer og må ha feller til.

GRATIS kurs (instruktører er i siste fasen av utdanningen). I tillegg til instruktører under utdanning vil det være med godkjent instruktør.

Kurssted: Romsdalen

 

Gratis Dagskurs skred. Skorgedalen

Formålet med kurset er å gi grunnleggende praktisk kunnskap knyttet til å håndtere terreng i vinterfjellet ved å gjenkjenne og identifisere heng og fjellsider som er brattere enn 30 grader. ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Ole-Morten Hestetun