Fotokurs på Romsdalstien

Fellestur

Fra dato
23. august kl. 17:00
Til dato
25. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Foto, Kamera, Turbilder, Gopro, Dntung
Arrangører
DNT Romsdal, DNT fjellsport Romsdal , DNT ung Romsdal , Åndalsnes og Omegn Turlag
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vil du lære å ta bedre turbilder, eller lære mer om geologi og hvordan fjellformasjonene kan brukes i fotografering? Da er dette helga for deg! 

Kurset vil hovedsakelig ta for seg det visuelle i fotografiet. Å bruke naturen til å skape tiltalende bilder gjennom komposisjon er noe alle kan gjøre uansett hvilket kamera du bruker. Vi kommer til å gå på tur og bruke hverandre som modeller, og oppsøke linjer i landskapet og geologien som sørger for interessante bilder underveis. Vi håper også på vekslende vær slik at vi får brynt oss på både sol, regn, og stemningsfulle skyer. Teknikk som blender, lukkertid, m.m. vil ikke være hovedfokuset på kurset. Man kan ta svært pene bilder bare med mobiltelefoner, og her skal du få et innblikk i hvordan man bør gå frem for å bli flinkere uansett om du har mobil, gopro, eller speilrefleks.

Hvor og når

Oppmøte i Langedalen (Vistdal) fredag 23. august kl. 17:00. Turen går fra Vistdalen opp til Måsvassbu hvor vi overnatter og fotograferer i kveldslyset, før vi går videre i flott morgenlys mot Vasstindbu. Underveis vil deltakerne få foto-oppdrag som må løses, før vi forhåpentligvis får fotografere en av de sagnomsuste solnedgangene oppe på Vasstindbu. På den siste dagen tar vi et møte i plenum i den lille hovedhytta og ser på hvilke bilder deltakerne har tatt under turen. Retur til Vistdalen og bilene våre.

 

Pris
Voksen 27+

1790,- (medlem) / 2090,- (ikke-medlem)
Ungdom 19-26 år
1490,- (medlem) / 1790,- (ikke-medlem)

Prisen inkluderer
Kursholder
Overnatting på Måsvassbu og Vasstindbu
To stk tørket turmat til middag (Summit to Eat)
Tilbehør/snacks til middagen

Prisen inkluderer ikke
Transport til/fra
Frokost, lunsj og evt. drikke
Kamerautstyr

På grunn av det vakre kveldslyset vil vi prøve å unngå tidkrevende matlaging på hyttene. 

Kursholder er Martin Gjellestad. 

Martin driver til daglig filmselskapet Totjueto Film i Molde. Han har levert næringsfilm i regionen i en årrekke, men lidenskapen er naturen på nordvestlandet. På oppdrag for internasjonal film og fotobransje har han sporet opp spektakulær natur for bruk i film locations for små og store selskaper. Han har vært på Lofoten, Senja, Stadt, Bergen, Geiranger, Norangsdalen m.m. 

Han har også laget dokumentarfilm for NRK, og Seterjentene har blitt sendt fire ganger på NRK 1 og en reprise på NRK 2. Den kan ses på NRK Nett-TV her: https://tv.nrk.no/program/dvfo30006416/seterjentene

Fotokurs på Romsdalstien

Vil du lære å ta bedre turbilder, eller lære mer om geologi og hvordan fjellformasjonene kan brukes i fotografering? Da er dette helga for deg!  Kurset vil hovedsakelig ta for ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Martin Gjellestad