Lauparen

Fellestur

Dato
25. august kl. 00:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangør
DNT Romsdal
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Denne søndagen drar vi på tur til toppen av Lauparen (1434 moh) rett sør for Tresfjorden på grensa mellom Romsdal og Sunnmøre. Lauparen er en av de godt synlige toppene blant romsdalsfjella sett fra Molde-sida av Romsdalsfjorden. Den er også kjent for den karakteristiske bil-forma snøflekken («PV’n») som blir synlig i fjellsida hver vår.

Vi tar ferja til Furneset og kjører langs vestsida av Tresfjorden til Tresfjorden innerst i fjorden. Herfra tar vi til venstre og fortsetter etter hvert på fjellveien innover Kjersemdalen hvor vi etter noen kilometer tar av til venstre mot Grytalisætra (400 moh) hvor vi parkerer.

Vi fortsetter til fots på grei tursti i moderat stigning østover inn mot Grytavatnet. Etter noen kilometer passerer vi vatnet og tar fatt på brattere terreng opp Trongbotnen opp til Svartegga (998 moh). Her vender vi brått nordover og tar fatt på den bratte og tidvis noe luftige ryggen opp på selve Lauparen. Utsikten fra toppen er storslagen, både mot Sunnmøre i vest og sør og mot Romsdal i nord og øst.

Dette er en real topptur som krever at deltakerne er i brukbar fysisk form og vant til å gå i til dels bratt terreng. Brattheten og eksponeringen er ikke verre enn at det skal gå greit dersom man har noe erfaring. Vi kan anta at turen vil ta omkring 9 timer. Deltakerne må ha gode fjellsko, vindtette, vanntett og varme klær samt lue og votter. Nærmere informasjon vil bli sendt til påmeldte deltakere i e-post når turen nærmer seg.

Lauparen

Denne søndagen drar vi på tur til toppen av Lauparen (1434 moh) rett sør for Tresfjorden på grensa mellom Romsdal og Sunnmøre. Lauparen er en av de godt synlige toppene ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Atle Frantzen
  • Knut Opdal