Ryssdalsnebba

Fellestur

Dato
31. mars kl. 00:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangør
DNT Romsdal
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Denne søndagen drar vi på topptur til Ryssdalsnebba (1618 moh) på grensa mellom Romsdal og Nordmøre. Ryssdalsnebba er et velkjent og populært mål for toppturer på ski, med mye flott skikjøring av middels vanskelighetsgrad ned langs ryggen fra toppen. Vi velger denne gangen å gå ruta fra Jordalsgrenda via Nordmørs-/Romsdalsskaret (795 moh) og videre opp. Vi kjører til Jordalsgrenda og videre på fjellveien opp langs Jordalselva så langt det er brøytet hvor vi parkerer. Vi følger så veien videre på ski sørover opp i Ryssdalen og dreier etter hvert mot vest og opp i Nordmørsskaret. Herfra må vi ta fatt på den bratte og lange ryggen mot sør og opp på selve Ryssdalsnebba. Ryssdalsnebba er ganske så frittliggende, og utsikten er upåklagelig i mange retninger, kanskje spesielt ned i Øksendalen. Ned igjen samme vei venter det mye fin skikjøring dersom snøforholdene er bra. Vi kan anta at turen vil ta omkring 8 timer.

For denne turen kreves det solide fjellski, helst med stålkanter, telemark- eller randoneeski og skifeller. Skihjelm anbefales. De som har, bør ta med skredutstyr (sender/mottaker, søkestang). Alle bør ha spade. Nærmere informasjon om turen vil bli gitt til påmeldte når turen nærmer seg.

Ryssdalsnebba

Denne søndagen drar vi på topptur til Ryssdalsnebba (1618 moh) på grensa mellom Romsdal og Nordmøre. Ryssdalsnebba er et velkjent og populært mål for toppturer på ski, med mye flott ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Knut Opdal
  • Atle Frantzen