Blåskjerdingen

Fellestur

Dato
24. februar kl. 00:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangør
DNT Romsdal
Dette arrangementet er over!

Denne søndagen går skituren til Blåskjerdingen (1061 moh) helt ut mot kysten på grensen mellom Romsdal og Sunnmøre. Vi tar ferja til Furneset og kjører videre mot vest via Fiksdalen til Reset (300 moh) som er det høyeste punktet hvor Nakkedalen møter Vatnedalen. Her starter skituren, og vi går først nordover opp lia og runder inn i Skjerdingreset litt vest på Litleskjerdingen (660 moh). Deretter passerer vi over Skjerdingreset og dreier utover og opp ryggen mot vest. Etter hvert når vi platået rett under og sør for selve Blåskjerdingen. Herfra følger vi ryggen mot nord opp til toppen. I fint og klart vær er utsikten fra toppen flott. Vi kan se flere av de kjente øyene langs Romsdals- og Sunnmørskysten mot vest og Otrøya mot nord. Turen tilbake går noenlunde samme vei som vi kom opp. Muligens kjører vi noe lenger vestover ut dalen fra Skjerdingreset før vi runder mot sør og øst og ned til parkeringen på Reset. Vi kan anta at turen tar omkring 6 timer.

For denne turen er det en fordel med litt solide tur- eller fjellski, helst med stålkanter og skifeller. Randonee- eller telemarkski med plastsko passer også fint. De som har kan ta med skredutstyr (sender/mottaker, søkestang). Spade bør alle ha med på en slik tur. Påmeldte deltaker vil bli kontaktet på e-post med nærmere informasjon for turen når den nærmer seg.

Blåskjerdingen

Denne søndagen går skituren til Blåskjerdingen (1061 moh) helt ut mot kysten på grensen mellom Romsdal og Sunnmøre. Vi tar ferja til Furneset og kjører videre mot vest via Fiksdalen ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Atle Frantzen
  • Knut Opdal