Trolltindan (Eide) og Stabbentraversen på Tustna

Fellestur

Fra dato
4. oktober kl. 17:00
Til dato
6. oktober kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Arrangører
Åndalsnes og Omegn Turlag, DNT Romsdal
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)

Bli med Åndalsnes og Omegn Turlag på tur!

Mer info om oppmøte, overnatting og pris kommer etter hvert!

NB! Åndalsnes og Omegn Turlag har ikke krav om turlederutdannelse for sine turledere, men alle turkoordinatorene er erfarne fjellfolk. Alle deltakere på ÅOTs turer er ansvarlig for sin egen sikkerhet. Les ellers ÅOTs vilkår for deltakelse her.

Traverser med havutsikt står på programmet denne helgen.

Trolltindan

Turen starter ved parkering på Rv64 skiltet Trollkyrkja. Første kilometer følges traktorveg, deretter følges tydelig sti til Trollkyrkja. Videre forbi Trolldalsvatna som ligger rett over de nederste grottene. Det er mulig å gå direkte opp fra vatna til Trolltindan, men det anbefales å legge turen opp på ryggen på vestsiden av vatna.
Det er ikke merket sti her, noen dyretråkk som er grei å følge, ellers lett terreng. Ruten tar turen ut på Tverrfjella (832), her er utsikt ned dalføret mot Hustad. Videre følges ryggen over Trolltindan, her er det enkelte luftige parti med lett klyving, når Trolltindan er passert er det lett å ta med Stordalstinden som ligger i kommunegrensen mellom Eide og Fræna. Retur fra Stordalstinden til Trollkyrkja går i ur, videre fra Trollkyrkja følges samme sti som på begynnelsen av turen. Et bad i Trollvatna kan kanskje være på sin plass før retur...

Stabbentraversen

Dette er en veldig fin travers på Nordmøre og en av de store klassikerne til KNT.

Man starter fra Soleim og går bratt opp til Stabben. Deretter er det småppunkter med klyving, luftige partier som sikres ved behov. Utsikten er nydelig. Etter at klyvingen er ferdig fortsett vi bortover til øytoppen Indererbergsalen før retur ned skaret mellom toppene og ut dalen.

Trolltindan (Eide) og Stabbentraversen på Tustna

Bli med Åndalsnes og Omegn Turlag på tur! Mer info om oppmøte, overnatting og pris kommer etter hvert! NB! Åndalsnes og Omegn Turlag har ikke krav om turlederutdannelse for sine ...

Kontaktinformasjon: