Saufonnholet - Gluterholet

Fellestur

Dato
22. september 2019 kl. 09:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Arrangører
Åndalsnes og Omegn Turlag, DNT Romsdal
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med Åndalsnes og Omegn Turlag på tur!

Oppmøte ved Åndalsnes Samfunnshus kl. 09:00 for samkjøring. Evt. kjør direkte til parkeringsplassen i Erstaddalen (bomvei).

ÅOT har ingen påmelding på turene. Pris kr. 20,- (medlem) 50,- (ikke-medlem). Kontant ved oppmøte eller Vipps til turleder.

NB! Åndalsnes og Omegn Turlag har ikke krav om turlederutdannelse for sine turledere, men alle turkoordinatorene er erfarne fjellfolk. Alle deltakere på ÅOTs turer er ansvarlig for sin egen sikkerhet. Les ellers ÅOTs vilkår for deltakelse her.

Turbeskrivelse:

Tøff og luftig tur med klyving i et nydelig turområde.

Parker ved elva innerst i Erstaddalen (bomvei). Kryss over broen og følg sti som leder mot venstre, ut mot traktorvei. På første åpne slette følg tørrlagt elveløp oppover mot venstre til elven, og deretter elvekanten til stien begynner.

Det er noen traktorveier som en følger delvis, men stien tar stort sett av til venstre på disse. Før skoggrensen går stien bratt oppover. Etter skoggrensen er stien tydelig der den krysser ura fram mot elva, der det blir bratt. Det bratte partiet er godt merket, og sikret med kjetting og wire. Der er luftig ca. 300 meter, før terrenget legger seg og stien krysser oppover ura til toppen av skaret.

Hytta og vatnet ligger like innenfor der terrenget legger seg. Fra nyhytta går stien litt tilbake og oppover Tverrfjellet. Stien er tydlig og godt merket med varder og maling. Den følger botnen oppover, og på toppen deler stien seg mot Grøttavatnet og Gluterholet. Følg stien til venstre for Gluterholet (turen via Grøttavatnet er bare 15 min. ekstra).

Etter Gluterstauå blir det et bratt parti ned Gluterholet der utsatte partier er sikret med kjetting/wire. Etterhver kommer en ned på ei gønn grashylle som en følger ned til terrenget legger seg. Fra grashylla ned til ura er det et nytt bratt parti, sikret med kjetting. Stien er merket gjennom ura, over elva og deretter traktorvei tilbake til utgangspunket.

Saufonnholet - Gluterholet

Bli med Åndalsnes og Omegn Turlag på tur! Oppmøte ved Åndalsnes Samfunnshus kl. 09:00 for samkjøring. Evt. kjør direkte til parkeringsplassen i Erstaddalen (bomvei). ÅOT har ingen påmelding på turene. ...

Kontaktinformasjon: