Måsvasstinden - Litlevasstinden

Fellestur

Dato
15. september 2019 kl. 09:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Arrangører
Åndalsnes og Omegn Turlag, DNT Romsdal
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med Åndalsnes og Omegn Turlag på tur!

Oppmøte ved Åndalsnes Samfunnshus kl. 09:00 for samkjøring. Evt. kjør direkte til parkeringsplassen ved Bøstølen, Innfjorden.

ÅOT har ingen påmelding på turene. Pris kr. 20,- (medlem) 50,- (ikke-medlem). Kontant ved oppmøte eller Vipps til turleder.

NB! Åndalsnes og Omegn Turlag har ikke krav om turlederutdannelse for sine turledere, men alle turkoordinatorene er erfarne fjellfolk. Alle deltakere på ÅOTs turer er ansvarlig for sin egen sikkerhet. Les ellers ÅOTs vilkår for deltakelse her.

Turbeskrivelse:

Parker ved Røsta etter Bøstølen (bomveg). Følg veien videre opp til første bru, og ta til høyre rett etter brua (skiltet). Turen følger stien til Litlevatnet nesten fram til Litlevatnet. Stien er i starten merket både med røde skilt (Litlevatnet) og Lilla skilt (Brynbotn).

Like før Litlevatnet er det skiltet til Brynbotn til høyre, og den lilla merkingen viser veg. Først over ei myr som kan være litt våt, og så opp lia til venstre for elva. Omtrent halvveis kommer stien inn til elva, og følger venstrekanten av denne opp resten av stigningen.

Når terrenget legger seg går stien et stykke til venstre for elva, på god sti inn til vatnet. Forsett videre opp til bandet mellom Måsvasstinden og Nonstind. Ta sikte på SØ ryggen til Måsvasstinden og følg denne til topps.

Deretter følger artig klyving bortover til Litlevasstinden. Til tiden noe eksponert, men alle utfordringer kan omgås på østsiden. Bruk tid på å finne farbar vei! Ca midtveis på ryggen forlater man siden av ryggen og går opp til selve ryggen. Denne ryggen følges i all hovedsak hele veien til toppen av Litlevasstind. Utsikten over ryggen er bare suveren og kliving er jo skikkelig gøy da!

Nyt en fantastisk utsikt før du følger SV-ryggen ned fra Litlevasstind retning sørenden av Ytste Brynbottsvannet. Her kommer du inn på stien som viser vei tilbake til parkeringsplass. Det er viktig at du finner denne stien. Den vil spare deg for gange gjennom til dels tett vegetasjon.

 

Måsvasstinden - Litlevasstinden

Bli med Åndalsnes og Omegn Turlag på tur! Oppmøte ved Åndalsnes Samfunnshus kl. 09:00 for samkjøring. Evt. kjør direkte til parkeringsplassen ved Bøstølen, Innfjorden. ÅOT har ingen påmelding på turene. ...

Kontaktinformasjon: