Kjøsen i Måndalen

Fellestur

Dato
24. august kl. 09:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Arrangører
Åndalsnes og Omegn Turlag, DNT Romsdal
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Oppmøte ved Åndalsnes Samfunnshus kl. 09:00 for samkjøring. Evt. kjør direkte til parkeringsplassen ved Skarsetra, Måndalen.

ÅOT har ingen påmelding på turene. Pris kr. 20,- (medlem) 50,- (ikke-medlem). Kontant ved oppmøte eller Vipps til turleder.

NB! Åndalsnes og Omegn Turlag har ikke krav om turlederutdannelse for sine turledere, men alle turkoordinatorene er erfarne fjellfolk. Alle deltakere på ÅOTs turer er ansvarlig for sin egen sikkerhet. Les ellers ÅOTs vilkår for deltakelse her.

Turbeskrivelse:

Fin og variert tur til en topp som ligger flott til i storslåtte omgivelser.

Ta av E136 i krysset ved Voll kirke i Måndalen, skiltet til Venås. Hold framover hovedvegen hele vegen til bom på Skare. Kjør bomveg til høre til Skarsetra og parker ved parkeringsplass etter setra. Følg traktorvei som går ned til elva like før parkeringsplassen, og kryss brua. Følg skilting mot Stortrollvatnet, tydelig sti. Ved Pe-Steinen (merket) ta av til høyre fra stien til Stortrollvatnet. Ikke følg sauetråkket nedover igjen, men kryss elva og ta rett oppover mot ryggen like til høyre for krattet. Utydelig sti med en gang, men bedre etterhvert.

I toppen av myra er det et lite bratt parti før en kommer opp på selve ryggen. Stien følger kanten av ryggen videre opp til fortoppen der det er to varder og bok.

Videre til toppen av Kjøsen følger stien ryggen innover. Slakt til å begynne med, litt brattere ur siste stykket opp til toppen. Fra toppen er det flott utsikt både mot Stortrollvatnet, Månvatnet og en masse flotte fjelltopper.

Kjøsen i Måndalen

Oppmøte ved Åndalsnes Samfunnshus kl. 09:00 for samkjøring. Evt. kjør direkte til parkeringsplassen ved Skarsetra, Måndalen. ÅOT har ingen påmelding på turene. Pris kr. 20,- (medlem) 50,- (ikke-medlem). Kontant ved ...

Kontaktinformasjon: