Kammen med besøk på Fattig og rik

Fellestur

Dato
18. august kl. 09:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Arrangører
Åndalsnes og Omegn Turlag, DNT Romsdal
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Oppmøte ved Åndalsnes Samfunnshus kl. 09:00 for samkjøring. Evt. kjør direkte til parkeringsplassen ved Røsta/Bøstølen, Innfjorden.

ÅOT har ingen påmelding på turene. Pris kr. 20,- (medlem) 50,- (ikke-medlem). Kontant ved oppmøte eller Vipps til turleder.

NB! Åndalsnes og Omegn Turlag har ikke krav om turlederutdannelse for sine turledere, men alle turkoordinatorene er erfarne fjellfolk. Alle deltakere på ÅOTs turer er ansvarlig for sin egen sikkerhet. Les ellers ÅOTs vilkår for deltakelse her.

Turbeskrivelse:

Fin topptur fra Bøstølen som følger ryggen til toppen av Kamben, og med flott utsikt hele vegen. På returen går vi innom hytta Fattig og Rik som feirer 100 år i år.

Turen starter på parkeringa ved Røsta seter like etter Bøstølen (bomveg). Det er mulig å gå på begge sider av Kamben opp til selve ryggen. Her er beskrevet langs stien til Litlevatnet, men en kan også gå mot Fattig og Rik. Hvis en går sistnevnet følg stien til Fattig og Rik opp i botnen og når en krysser elva skrå ut til høyre mot en klynge furutrær nederst på ryggen. Herfra er det sti.

Fra parkeringen følg vegen et kort stykke videre og ta av på sti opp til høyre rett etter brua. Følg stien til en passerer en hytte i et skogholt til venstre. Like etter hytta kryss over myra opp til venstre. Litt dårlig sti i starten, men en møter etterhvert sti som krysser oppover sida opp til ryggen.

Fra ryggen er det tørr og fin sti som følger ryggen oppover, først til venstre for selve ryggen, deretter et kort stykke til høyre før en er tilbake til venstre for ryggen til en når første fortoppen.

Fra fortoppen er det slakt et stykke og litt ned, før et kort bratt parti leder opp til et nytt flatt parti. Følg stien videre innover mot hovedtoppen. Like før laveste punktet skrå opp mot høyre og følg innover mot en ur. Opp til høyre for ura og deretter skrå oppover mot høyre til en kommer opp på ryggen.

Rund første toppen til høyre og opp til første varden. Følg videre ryggen innover til varden på høyeste punktet (bok).

Kammen med besøk på Fattig og rik

Oppmøte ved Åndalsnes Samfunnshus kl. 09:00 for samkjøring. Evt. kjør direkte til parkeringsplassen ved Røsta/Bøstølen, Innfjorden. ÅOT har ingen påmelding på turene. Pris kr. 20,- (medlem) 50,- (ikke-medlem). Kontant ved ...

Kontaktinformasjon: