Kveldstur til Bispen, Trollstigen

Fellestur

Dato
25. juni 2019 kl. 17:00 - 22:30
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Arrangører
Åndalsnes og Omegn Turlag, DNT Romsdal
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Oppmøte ved Åndalsnes Samfunnshus kl. 17:00 for samkjøring. Evt. kjør direkte til parkeringsplassen ved Grisetgårdene.

ÅOT har ingen påmelding på turene. Pris kr. 20,- (medlem) 50,- (ikke-medlem). Kontant ved oppmøte eller Vipps til turleder.

NB! Åndalsnes og Omegn Turlag har ikke krav om turlederutdannelse for sine turledere, men alle turkoordinatorene er erfarne fjellfolk. Alle deltakere på ÅOTs turer er ansvarlig for sin egen sikkerhet. Les ellers ÅOTs vilkår for deltakelse her.

Fin, men bratt tur til en veldig flott fjelltopp med flott utsikt over Trollstigen.

Kjør Fv 63 Trollstigvegen og parker i Strupen - ca 200 meter nærmere toppen enn resturanten. Følg skilting Bispevatnet. Stien er merket opp til Bispevatnet, noe varding videre til Bispen.

Fra vegen følg bergryggen oppover til det flater litt ut, og en kommer til et lite tjern.

Ta til høyre rundt en hammer, og så videre oppover langs vardet rute. Ca. 100 m etter hammeren går stien til høyre over noen sva, og så oppover gjennom ei ur. Hold til høyre opp en ny rygg, og så til høyre under den neste store ura. Stien følger så fjellryggen oppover, med svakt drag mot høyre.

Oppe ved vatnet er det bru over elva.

Fra Bispevatnet følger stien gjennom ura til høyre for vatnet, stien er merket med varder. Stien runder opp før skaret mellom Kongen og Bispen og følger så nord-ryggen på Bispen oppover. Det er mange blindspor så det er viktig å følge vardene. Noen bratte opptak. Like før toppen av ryggen runder stien til høyre forbi et bratt parti og så opp på toppryggen som leder slakt fram til toppen.

Spesielt ned igjen er det viktig å følge vardene, da det er mange blindspor. Akkurat når en går ned fra toppryggen ser det ut som om stien går nedover, men en skal bare 5 meter ned og så runde ut på nord-ryggen.

Kveldstur til Bispen, Trollstigen

Oppmøte ved Åndalsnes Samfunnshus kl. 17:00 for samkjøring. Evt. kjør direkte til parkeringsplassen ved Grisetgårdene. ÅOT har ingen påmelding på turene. Pris kr. 20,- (medlem) 50,- (ikke-medlem). Kontant ved oppmøte ...

Kontaktinformasjon: