Via Ferrata intro, Åndalsnes

Fellestur

Dato
15. mai 2019 kl. 17:00 - 20:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Arrangører
Åndalsnes og Omegn Turlag, DNT Romsdal
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vi prøver oss på via ferrata og tar den populære introruta på Åndalsnes!

Mer info om turen, pris og påmelding kommer!

I 2017 fikk Åndalsnes en ny attraksjon, nemlig to nye via ferrata-ruter. Dette er det siste tilskuddet av tilrettelagte aktiviteter som du kan gjøre i Rauma.

Hva er egentlig Via Ferrata lurer du kanskje på? Selve ordet betyr «jernsti» og går ut på at et fjell utstyres med faste sikringsmidler som stålwire, bøyler, stiger og broer. Dette benyttes så for å klatre fjellet på en mest mulig sikker og forutsigbar måte, uten at man behøver å besitte betydelige klatreferdigheter eller klatrekunnskap. Normalt god form og motorikk er som regel nok for å gå en via ferrata. Aktiviteten innebærer at vanlige turgåere og klatrere kan følge en fast klatresti, uten å gjøre bruk av egne tau, kiler og andre sikringsmidler, og uten å utsette seg for den samme risiko som er forbundet med vanlig fjellklatring og rappellering. For å klatre rutene trenger du klatresele og sikringsline (slynge med falldemper) hjelm, gummierte hansker og solide/stive sko. Joggesko egner seg dårlig. Utstyr kan du leie på tindesenteret hvis du ikke har dette selv.

Info fra hjemmesiden til tindesenteret.no: «Introveggen er en rute som passer for de fleste og krever lite forkunnskaper om klatring. Turen tar totalt ca 3 timer. Dette er en fin tur som ønsker å prøve via ferrata klatring for aller første gang og har normal fysisk form. Ruten er gradert til vanskelighetsgrad B på den internasjonale via ferrata skalaen.»

Turen byr på syk rå utsikt over den mektige naturen i Romsdal med kjente fjelltopper som Romsdalshorn, Trolltindan, Vengetindene, Bispen, Kongen og Dronninga.

Via Ferrata intro, Åndalsnes

Vi prøver oss på via ferrata og tar den populære introruta på Åndalsnes! Mer info om turen, pris og påmelding kommer! I 2017 fikk Åndalsnes en ny attraksjon, nemlig to ...

Kontaktinformasjon: