Trugetur til Sautind/Ølmannstind

Fellestur

Dato
27. januar kl. 09:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer, Fjellsportinteresserte
Arrangører
Åndalsnes og Omegn Turlag, DNT Romsdal
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med Åndalsnes og Omegn Turlag på tur!

Denne dagen prøver ÅOT seg på topptur med truger til en enkelt og flott topptur som ligger nydelig til mellom Innfjorden og Istedalen. 

Oppmøte ved Åndalsnes Samfunnshus kl. 09:00 for samkjøring. Evt. kjør direkte til parkeringsplassen ved Grisetgårdene.

ÅOT har ingen påmelding på turene. Pris kr. 20,- (medlem) 50,- (ikke-medlem). Kontant ved oppmøte eller Vipps til turleder.

Turen er beregnet til ca. 6 timer.

NB! Åndalsnes og Omegn Turlag har ikke krav om turlederutdannelse for sine turledere, men alle turkoordinatorene er erfarne fjellfolk. Alle deltakere på ÅOTs turer er ansvarlig for sin egen sikkerhet. Les ellers ÅOTs vilkår for deltakelse her.

Turbeskrivelse:

Kjør opp til Grisetgårdene, ta videre til høyre ca. 100 m og parker ved informasjonstavle på "Skallinj". Her står informasjons om stien og varder oppover. Det er gjort et stort arbeid de siste årene med å restaurere stien, og merke de gamle navnene langs stien. I en egen kasse på informasjonstavlen ligger et hefte med beskrivelse av de gamle navnene.

Følg veien videre ca.100 meter, ta av til venstre gjennom et granfelt. Stien krysser en traktorvei etter ca.100 m. Etter en stund krysser den en ny traktorvei. Herfra går det relativt bratt opp til Førnakkjinnj (dialekt for furunakken). Dette er en flott rasteplass (med bålplass), og med informasjonstavle. Herfra legger stien seg litt, og følger elva et stykke før den går opp det siste stykket mot Presten. Dette er en stor varde.

Anbefaler å ta turen bort et gammelt steingjerde (ca.200m) som ble satt opp for å hindre at budskapen gikk ned igjen fra setra.

Gå videre østover langs steingjerde opp på ryggen. Her er det ikke noen sti å følge. Fra Presten går en opp til samme ryggen. Kryss oppover ryggen med delvis ur og delvis lyng. Når en kommer opp første bakken blir det en tydeligere rygg som en følger med Sjølbotn ned til venstre.

Følg ryggen hele veien til den kommer opp i et lite skar på kanten mot Isterdalen. Kryss skaret og følg siste toppryggen opp til toppen av Ølmannstind (kalt Sautind i Innfjorden).

Trugetur til Sautind/Ølmannstind

Bli med Åndalsnes og Omegn Turlag på tur! Denne dagen prøver ÅOT seg på topptur med truger til en enkelt og flott topptur som ligger nydelig til mellom Innfjorden og ...

Kontaktinformasjon: