Hesteskotraversen - Isfjorden

Fellestur

Dato
7. april kl. 08:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Aktivitet Skitur
Arrangører
DNT Romsdal, DNT fjellsport Romsdal
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Topptur på ski og tinderangling med stegjern - en flott og lang travers i krevende terreng

Turen går over Søre Klauva, Klauva og Kirketaket, fjellene som omkranser Hestebotn. Vi parkerer ved skytebanen i Isfjorden og starter i retning Måsvassbu til Loftskardsetra. Gjennom et åpent felt i bjørkeskogen tar vi retning mot sadelen mellom Skarven og Søre Klauva og følger ryggen til toppen av Søre Klauva. Etter denne første toppen går det bratt ned til skaret mot Klauva. Vi følger Sørryggen til toppen av Klauva. Etter å ha passert toppen venter en ofte nydelig nedkjøring på omtrent 200 høydemeter før vi traverserer mot høyde 1377. Etter en liten stigning opp på ryggen krysser vi over på sørsiden og ned til en flate før ryggen opp mot Kirketaket. Fra toppen av Kirketaket følger vi vanlig nedkjøring mot Kavlisetra. Denne flanken byr på nesten 1000 høydemeter med flott nedkjøring.

Ferdigheter: Kan bevege seg sikkert med ski opp og ned i bratt terreng (opptil 35grad) under alle forhold. (Å bevege seg sikkert betyr ikke å bevege seg elegant!) Er fortrolig med bruk av isøks og stegjern i bratt terreng (opptil 50grad). Det mener bruk av utstyr på iset snøoverflate, ikke blåis eller fossefall. Kan bevege seg sikkert i bratt og utsatt terreng med tung sekk (ski på sekk), tausikring er ikke planlagt.

Utstyr: Skifeller, skredsøker, søkestang, spade, isøks, stegjern.

Nærmere informasjon om utstyr, transport og avreise ved påmelding.

Hesteskotraversen - Isfjorden

Topptur på ski og tinderangling med stegjern - en flott og lang travers i krevende terreng Turen går over Søre Klauva, Klauva og Kirketaket, fjellene som omkranser Hestebotn. Vi parkerer ...

Kontaktinformasjon:

  • Frode Grødahl
  • Tlf. 92620829

Turledere:

  • Frode Grødahl
  • Inka Schmaus