Topptur fra Blåtind til Blåtind - Hesteskoen i Sunnmøre

Fellestur

Dato
6. april kl. 08:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Aktivitet Skitur
Arrangører
DNT Romsdal, DNT fjellsport Romsdal
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Topptur fra Blåtind til Blåtind – Hesteskoen i Sunnmøre – 8km langs eggen

Fra Furneset kjører vi mot Stordalen og videre til Blåtinden. Herfra går vi gjennom skogen mot Liaheia. Etter Vær og føre bestemmer
vi om vi går videre via Blåtindhola eller via Liahornet opp til 1. Blåtinden (1338m). Fra Blåtinden ligger det 8 km eggtravers foran oss. Via Vasstinden (1370m), Berdalsnibba (1244m), Sandfjellet (1221m), og Geitabottstind (1495m) kommer vi til 2. Blåtinden (1409m).
Eggen har bratte parter, er delvis utsatt og kan kreve isøks og stegjern. Fra 2. Blåtinden går det bratt nedover mot Røelva. Langs elven beveger vi oss via Riset og Øyestolen tilbake til utgangspunktet. Denne siste etappen går sakte nedover nesten hele tida, slik at det ikke kreves skifeller igjen. Men det er likevel en fordel med litt lettere utstyr.

Ferdigheter: Kan bevege seg sikkert med ski opp og ned i bratt terreng (opptil 35grad) under alle forhold. Å bevege seg sikkert betyr ikke å bevege seg elegant! Er fortrolig med bruk av isøks og stegjern i bratt terreng (opptil 50grad). Det mener bruk av utstyr på iset snøoverflate, ikke blåis eller fossefall. Kan bevege seg sikkert i bratt og utsatt terreng med tung sekk (ski på sekk), tausikring er ikke planlagt.

Utstyr: Skifeller, skredsøker, søkestang, spade, isøks, stegjern.

Nærmere informasjon om utstyr, transport og avreise ved påmelding.

Topptur fra Blåtind til Blåtind - Hesteskoen i Sunnmøre

Topptur fra Blåtind til Blåtind – Hesteskoen i Sunnmøre – 8km langs eggen Fra Furneset kjører vi mot Stordalen og videre til Blåtinden. Herfra går vi gjennom skogen mot Liaheia. ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Sven Michaelis