NF veilederkurs SKRED - Romsdalen

Kurs

Fra dato
13. februar kl. 20:00
Til dato
17. februar kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skredkurs,
Arrangører
DNT Romsdal, DNT fjellsport Romsdal
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Veilederkurs skred kvalifiserer deg til å bli godkjent NF-skredinstruktør. Kurset skal bevisstgjøre og forberede deg på rollen som skredinstruktør og ansvaret som følger med. Kurset skal anspore til refleksjon over hvordan ulike tema i et skredkurs bør formidles. Veilederkurset skal også være en praktisk eksamen, hvor deltakerne skal vise at de har den nødvendige forståelse, kunnskap og egenferdighet innen risikoreduserende tiltak, lederskap, formidling og initiativ til å fungere som instruktører.

Opptakskrav 
Veilederkurs skred har en varighet på fire hele dager. Og er åpent for deltakere som har:

  • Bestått metodekurs skred
  • Dokumentert assistentpraksis etter kravene i avsnitt 10.3.
  • Ha fulgt opp anbefalinger fra metodekurs og assistentpraksis.
  • Har grunnleggende ferdigheter i førstehjelp. 

Søknadsfrist er 27. januar 2019

Søknaden, inkludert NF loggbok, sendes til DNT fjellsport Romsdal: sven.michaelis@dnt.no.

Søknadsskjema finnes her

Loggbok finnes her

Arbeidsmetode  

Under hele kurset skal det fokuseres på veilederrollen. Instruksjonsøvelser er en sentral del av kurset, og pedagogiske tilnærminger til skredkurs skal gjennomgås. Deltakerne skal vise at de behersker presentasjon av praktiske tema så vel som teori, og at de har tilstrekkelig egenferdighet. Deltakerne bør få ansvar for gjennomføring av økter slik at de får vist at de egner seg som instruktører. Kurset er faglig og pedagogisk forankret i veiledningen som metode. 

  • Gjennom hele kurset skal deltakerne trenes i å vurdere hvordan de ulike læringsemnene bør presenteres på et skredkurs. 
  • Kurset skal fokusere på tursituasjonen der problemstillingene er å ferdes og oppholde seg i et mulig skredfarlig terreng.

Vurdering 
Deltakerne skal få en løpende, muntlig vurdering underveis i kurset. Sluttvurdering skal gis i en personlig samtale med hver enkelt deltaker.

Deltakeren skal oppfordres til selv å gjøre seg opp en mening om sine sterke og svake sider som instruktør. Kandidatene skal vurderes ut fra følgende punkt: Sikkerhet, egenferdighet, formidlingsevne og lederskap.

  • Kandidatene skal vurderes til bestått eller ikke bestått, og kursleder skal gi en skriftlig og begrunnet vurdering som føres inn i kandidatens loggbok.
  • Endelig godkjenning som skredinstruktør 1 gis etter bestått veilederkurs og når skjema for registrering i instruktørregisteret er sendt inn.

Kursavgiften er 5000 kr (5500 kr for ikke-medlemmer av MRT/DNT) som vil dekke kostnader til instruktør og kursmateriell, overnatting og 3x middag. Frokost og lunsj må ordnes fra deltakerne selv. 

Instruktørene for kurset er Ole-Morten Hestetun og Jonny Kvistad

Kurssted er Romsdalen, Villa Vengetind.

NF veilederkurs SKRED - Romsdalen

Veilederkurs skred kvalifiserer deg til å bli godkjent NF-skredinstruktør. Kurset skal bevisstgjøre og forberede deg på rollen som skredinstruktør og ansvaret som følger med. Kurset skal anspore til refleksjon over ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Jonny Kvistad
  • Ole-Morten Hestetun