Avlyst NF Videregående skredkurs ALPINT Romsdal

Kurs

Fra dato
14. februar kl. 20:00
Til dato
17. februar kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skredkurs,
Arrangører
DNT Romsdal, DNT fjellsport Romsdal
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. - for få deltakere

Dette er kurset for deg som driver med topptur eller frikjøring og allerede har gått et skredkurs men vi ta kunskapen videre.

På dette kurset legger vi fokus på veivalg og ferdes i mange ulike typer terreng for å lære oss å lese terrenget godt. Dette er et must for å klare å gjøre sikre veivalg – både på vei oppover og nedover. Vi trener på ulike typer av stabilitetstester og lærer oss hvilke tester som er best til hvilke formål. Du lærer også å gjøre egne vurderinger av skredfaren utifra informasjon og observasjoner som vi samler inn i løpet av kurset. Dette kurset baseres på topptur og har en kombinasjon av praksis og teori.

Hvem passer kurset for?

Du har tidligere gått et grunnkurs i skred og har lyst å lære mer om de komplekse temaene snø og skredproblematikk. Kurset er for deg som vil se nærmere på hva snøen kan si deg gjennom helhetsvurderinger, stabilitetstester og snøprofiler – men også bli bedre på veivalg og turplanlegging. Det er en forutsetning at du er i god form og er relativt stabil på ski i løssnø.

Målet med kurset

Med dette kurset vil vi gi deltakerne en dypere innføring i snø og skredproblematikk slik at de kan tolke all den informasjonen de finner ute i terrenget på best mulig måte. Deltakerne vil kunne grave snøprofiler og ha kjennskap til ulike stabilitetstester og deres fordeler/ulemper for å kunne vurdere når de ulike testene bør brukes. Trening i veivalg er en viktig del av kurset.

Fra 2018 finnes også en samlet oversikt over læringsmål for hele NFs skredstige, som kan lastes ned her

Utstyrskrav

Alle deltakere stiller med/eller utstyres med spade, søkestang, sender/mottaker, grunnleggende førstehjelpsutstyr, liggeunderlag, vindsekk og vinterklær. Deltagere må ha ski som egner seg for nedkjøringer og må ha feller til.

Kursavgiften er 3500 kr (4000 kr for ikke-medlemmer av MRT/DNT) som vil dekke kostnader til instruktør og kursmateriell. Hver enkelt deltaker betaler for overnatting på hytta og proviant på egen hånd. 

Instruktørene for kurset er Martin Haugland.

Kurssted er Romsdal, Skorgedalsbu

NF Videregående skredkurs ALPINT Romsdal

Dette er kurset for deg som driver med topptur eller frikjøring og allerede har gått et skredkurs men vi ta kunskapen videre. På dette kurset legger vi fokus på veivalg ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Martin Haugland