Topptur til Kongen fra Trollstigen

Fellestur

Dato
12. august 2018 kl. 00:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Topptur, Dagstur
Arrangør
DNT Romsdal
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Kongen (1614 m) fra Trollstigen er en flott tur med spektakulær utsikt ned i Isterdalen. Deler av turen er eksponert og bratt, men bør kunne være overkommelig for mange siden vi starter turen på rundt 700 meters høyde. Selve Kongen gir oss en fantastisk utsikt der den rager relativt fritt over og mellom Bispen og Dronninga.

Vi kjører til Åndalsnes og fortsetter opp Trollstigen hvor vi parkerer litt inn på platået. Herfra går vi i relativt grei motbakke opp til elvemunningen ut fra Bispevatnet. Vi følger så stien langs vatnet inn til stigningen opp mot skaret mellom Bispen og Kongen. Deler av denne veien går i relativt grov ur og kan være noe utfordrende. Oppe i skaret tar vi muligens en rast og nyter utsikten ned i Isterdalen og Trollstigen. Fra skaret beveger vi oss så rolig oppover den relativt eksponerte sørøstryggen av Kongen. Her kan vi nyte en stadig mer spektakulær utsikt ned i dalen samtidig som vi må følge godt med i forhold til de bratte fjellsidene som stuper ned på begge sider. Når vi har lagt ryggen under oss, passerer vi inn i renna opp mot nordøst som tar oss videre opp mot toppen. Øverst i denne renna må vi opp et lite opptak hvor vi muligens bestemmer oss for å legge ut et hjelpetau. Etter opptaket er det ren parademars opp ei siste renne til selve topplatået. Herfra kan vi nå nyte den fantastiske utsikten utover Isterdalen, Romsdalen, Trolltindan, Innfjorden og Molde. Retur er samme vei som vi kom opp. Turen vil sannsynligvis ta rundt sju timer.

Turen forutsetter at man er relativt fjellvant og har noe erfaring fra turer i bratt og utsatt fjellterreng. Det kreves at en skal ha med hjelm. Påmeldte kontaktes på forhånd.

Topptur til Kongen fra Trollstigen

Kongen (1614 m) fra Trollstigen er en flott tur med spektakulær utsikt ned i Isterdalen. Deler av turen er eksponert og bratt, men bør kunne være overkommelig for mange siden ...

Kontaktinformasjon:

  • Steinar Melbø / Jon Arne Øren
  • Tlf. 91164064 / 45404977

Turledere:

  • Jon Arne Øren
  • Steinar Melbø